Składniki:
-ok 1kg
ryby (filet z morszczuka, dorsza - najlepiej bez lodowej glazury)
-3-4
cebule w zależności od wielkości
-2
czerwone papryki
-sos
słodko kwaśny Łowicz w słoiku
Rybę pokroić
na kawałki, osuszyć ręcznikiem jednorazowym, 1x delikatnie obtoczyć w mące, posolić i smażyć na złoto na oleju.
Na
czystej patelni rozgrzać trochę oleju i smażyć cebulę pokrojoną w piórka. Jak lekko zmięknie dodać pokrojoną w paski paprykę i razem podsmażyć, a następnie dodać sos ze słoika.
Można
sos wymieszać z rybą lub układać warstwami: sos, ryba sos i tak do
wyczerpania
składników. Dobrze
jak trochę postoi i przejdzie smakiem.
SMACZNEGO!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz