15 maja 2012

Ryba w sosie słodko-kwaśnym

Składniki:

-ok 1kg ryby (filet z morszczuka, dorsza - najlepiej bez lodowej glazury)
-3-4 cebule w zależności od wielkości
-2 czerwone papryki
-sos słodko kwaśny Łowicz w słoiku

Rybę pokroić na kawałki, osuszyć ręcznikiem jednorazowym, 1x delikatnie obtoczyć w mące, posolić i smażyć na złoto na oleju.

Na czystej patelni rozgrzać trochę oleju i smażyć cebulę pokrojoną w piórka. Jak lekko zmięknie dodać pokrojoną w paski paprykę i razem podsmażyć, a następnie dodać sos ze słoika.

Można sos wymieszać z rybą lub układać warstwami: sos, ryba sos i tak do
wyczerpania składników. Dobrze jak trochę postoi i przejdzie smakiem.

SMACZNEGO!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz